Добре дошли в сайта на НЧ "ПОСТОЯНСТВО" 1856, ЛОМ

ФОРМАЦИЯ ЗА СТАРИ ШЛАГЕРИ "ЕКАТЕРИНА ВАНКОВА"

ФОРМАЦИЯ ЗА СТАРИ ШЛАГЕРИ "ЕКАТЕРИНА ВАНКОВА"

Формацията е създадена през 1997 г. и носи името на легендата в шлагерната песен, нашата съгражданка Екатерина Ванкова.Първоначално в по-разширен състав, а днес тя наброява петнайсет човека от които 11 вокалисти и 4 оркестър от цигулка, акордеон, пиано и бас.

С течение на годините, групата набира опит в жанра и поднася своя репертоар на високо художествено ниво и отлично сценично присъствие.

В основата на репертоара, който е около 90 песни, е залегната старата градска песен, както и богата палитра от авторски песни в стила на старата градска песен. Освен групови изпълнения в репертоара присъстват индивидуални и дуетни такива.

За пръв път групата е представена в ефира на БНТ в предаването на Драган Тенев – “Минаха години”. Следват участия в предаването на телевизия СКАТ “Ако зажалиш” – на Бони Милчева и Тодор Върбанов, както и записи в телевизия ЕвроКом – Пловдив.

Състава е в основата на почти всички концертни програми на читалището. Концертните програми се приемат с голям интерес, както на територията  на общината, така и в областта и страната.

За високото художествено ниво, говорят отличията получени при участието на формацията в престижни национални фестивали на старата градска песен:

1.     “С песен при Алеко” – Свищов

2.     “Пей сърце” – Кюстендил

3.     “Цепелина” – Бяла Слатина

4.     “Мара Врачанка” – Враца

5.     “Златен кестен” – Петрич

6.     “Нежни чувства” – Пловдив

Формацията предлага концертна програма с времетраене до 90 минути.

Художествен ръководител Василка Иванова

+359  878436374

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg